VooDoo

Rituelen

Home
 

Back

 
Auteur: Heike Owusu
ISBN : 90-5513-500-3
 
Onderwerpen:
 

Agenda 

Astrologie
Auteurs
Divinatie
Dromen
Elfen
Engelen
Godinnen
Heksen
Kookboeken
Kruiden
De Maan
Magie
Mandala's
Meditatie
Mythologie
Sjamanisme
Stenen
Symbolen
Tarot
Wierook
 
 
Startpagina's
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voodoo is magie. Magie is op haar beurt de kunst om de werkelijkheid met wilskracht te beïnvloeden. De wereld die ons omringt, is immers slechts een spiegel van ons bewustzijn.

Het magische wereldbeeld is gebaseerd op het inzicht dat alles op alle niveaus van de werkelijkheid onlosmakelijk met elkaar verbonden is. in één onmetelijk groot netwerk van energie. Als op een bepaald punt in het netwerk de energiestroom wordt gebundeld en geleid, heeft dat effect op een ander punt. Dat is precies waar het bij magische handelingen om gaat.

In de voodoo-cultus is deze kennis verzameld in talloze rituelen, die in vergelijkbare vorm ook in andere culturen te vinden zijn. Aan de hand van deze rituelen worden algemeen geldige principes van magische handelingen zichtbaar. In de Europese heksentraditie wordt op dezelfde manier gewerkt in Haïti of in de Zuidzee.

Dit boek biedt u de nodige achtergrondkennis en verwijst naar de ethische beginselen die nodig zijn voor de ontwikkeling van de psychische krachten en ook de recepten en rituelen voor de praktijk en - heel belangrijk - instructies voor de bescherming tegen spirituele aanvallen.

 

 
2006-2007   © Magischeboeken.nl