In de leer bij de sjamanen

Dr. Mark J. Plotkin, een botanicus op zoek naar nieuwe medicijnen in het Amazone regenwoud

Home
 
Back
 
Auteur: Dr. Mark J. Plotkin
ISBN : 90-389-0260-3
 
Onderwerpen:
 

Agenda 

Astrologie
Auteurs
Divinatie
Dromen
Elfen
Engelen
Godinnen
Heksen
Kookboeken
Kruiden
De Maan
Magie
Mandala's
Meditatie
Mythologie
Sjamanisme
Stenen
Symbolen
Tarot
Wierook
 
 
Startpagina's
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Duizenden jaren gebruiken genezers reeds planten voor het genezen van ziekten. Asperine, wereldwijd het meest gebruikte medicijn, berust op bestanddelen die oorspronkelijk werden gewonnen uit de bast van een wilg. Meer dan een kwart van de medicijnen die in de apotheek staan bevat plantaardige bestanddelen. Nu de westerse geneeskunde wordt geconfronteerd met ernstige problemen als AIDS, ziekte van Alzheimer en Kanker heeft zij voor de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen haar oog laten vallen op de medicinale planten die inheemse volken gebruiken. Nergens liggen grotere mogelijkheden dan in het amazone gebied, 's werelds grootste tropische regenwoud en het leefmilieu van een kwart van alle plantesoorten die op aarde voorkomen.

In dit boek doet de etnobotanicus Mark J. Plotkin verslag van zijn reizen naar en studies met enkele van de machtigste sjamanen in het Amazonegebied. Gedurende meer dan tien jaar is dr. Plotkin verwikkeld geweest in een race tegen de tijd om nieuwe planten te verzamelen en te documenteren voordat het kwetsbare ecosysteem van het regenwoud zou bezwijken aan overontwikkelingen voordat de Indianen hun eigen cultuur de rug toekeren en toegeven aan de verleiding van de materiële cultuur van het westen.

Geboren en getogen in New Orleans, bezocht dr. Mark J. Plotkin de universiteiten van Harvard, Yale en Tufts. Als volleerd etnobotanicus heeft hij uitgebreid onderzoek verricht in Zuid-Amerika.

 

 
2006-2007   © Magischeboeken.nl