Medisch kruiden ABC
Home
 
Back
 
Auteurs: F. en V. Mitton
ISBN : 90-252-6610-X
 
Onderwerpen:
 

Agenda 

Astrologie
Auteurs
Divinatie
Dromen
Elfen
Engelen
Godinnen
Heksen
Kookboeken
Kruiden
De Maan
Magie
Mandala's
Meditatie
Mythologie
Sjamanisme
Stenen
Symbolen
Tarot
Wierook
 
 
Startpagina's
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

In de tijd dat er nog geen medicijnen bestonden zocht de mens verlichting van pijnen en kwalen d.m.v. kruiden. Nu meer en meer duidelijk wordt dat medicijnen, zoals wij ze nu slikken, vaak nevenverschijnselen vertonen of ons lichaam langzaam vergiftigen, keert men terug tot kruidenrecepten uit vroeger tijden.

De auteurs van dit boek hebben een groot deel van hun leven gewijd aan de bestudering van geneeskrachtige kruiden en zijn bij de samenstelling van dit Medisch Kruiden ABC uitermate zorgvuldig te werk gegaan. Met klem wijzen zij er byv. op niet zelf te experimenteren, maar zo nodig advies in te winnen bij een herbarist.

Het werk bestaat uit twee delen:
Het eerste deel bevat de geneeskundige behandeling, lijst van medische termen, lijst van kwalen en hun symptomen, aanbevolen diëten, hoe kruiden bewaard kunnen worden en wat er in een kruidenkastje aanwezig moet zijn.
Het tweede deel omvat een uitvoerig geïllustreerde kruidenencyclopedie, vindplaats, het determineren en de eigenschappen voor geneeskundig of culinair gebruik.

 
2006-2007   © Magischeboeken.nl