Genees u Zelf

Home
 
Back
 
Auteurs: Mellie Uyldert
ISBN : 90-6084-303-7
 
Onderwerpen:
 

Agenda 

Astrologie
Auteurs
Divinatie
Dromen
Elfen
Engelen
Godinnen
Heksen
Kookboeken
Kruiden
De Maan
Magie
Mandala's
Meditatie
Mythologie
Sjamanisme
Stenen
Symbolen
Tarot
Wierook
 
 
Startpagina's
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Genees u zelf kan beschouwd worden als een vervolg op het "Lexicon der geneeskruiden", het boek, dat zich inmiddels een eigen plaats heeft veroverd in vele huisgezinnen. Terwijl het "Lexicon der geneeskruiden" zich beperkt tot de kruidengeneeskunde, laat Mellie Uyldert in "Genees U zelf" het wezenlijke van de natuurgeneeswijze zien: de verbondenheid van de mens met alle schepselen en de elementen, waaruit ze zijn opgebouwd.


De natuurgeneeskunde neemt als uitgangspunt de gezondheid, de natuurlijke harmonie. De schrijfster behandelt de vraag: wat is ziekte? en duidt de verschillen aan tussen de natuurgeneeskunde en de universitaire geneeskunde. Deze inleiding vormt het eerste gedeelte. Na deze beschouwing volgt in het tweede gedeelte van het boek een korte beschrijving van moderne diagnostische methoden, terwijl in het derde gedeelte een aantal natuurgeneeskundige richtingen en therapieën, die in ons land bekend zijn, behandeld worden.


Vervolgens vindt de lezer in het vierde gedeelte hoofdstukken over de oorzaak en behandeling van veel voorkomende ziekten en kwalen, en in het vijfde deel adviezen voor ziektebehandeling. Het boek wordt afgesloten met een alfabetische lijst van aandoeningen met de daarbij behorende natuurlijke geneesmiddelen.

De bedoeling van het boek is om de mens, door zelfstandig denken, tot een gezonde leefwijze te brengen, gegrond op inzicht en vertrouwen in de natuur, die een open boek is voor iedereen die wil leren.

Andere boeken van deze auteur zijn:

Astrologie 1; Kosmische samenhangen  Het Zonnejaar
Astrologie 2; Aspekten Sterren mensen kruiden
Astrologie 3; Medische Astrologie Verborgen krachten der Edelstenen 
Lexicon der geneeskruiden Wezen en krachten der Metalen
De Taal der Kruiden  

 

 
2006-2007   © Magischeboeken.nl