De Kokstuin

verse oogst van kleine plekken

Home
 
Back
 
Auteur: Terence Conran en Andi Clevely
ISBN :
90-215-8786-6
 
Onderwerpen:
 

Agenda 

Astrologie
Auteurs
Divinatie
Dromen
Elfen
Engelen
Godinnen
Heksen
Kookboeken
Kruiden
De Maan
Magie
Mandala's
Meditatie
Mythologie
Sjamanisme
Stenen
Symbolen
Tarot
Wierook
 
 
Startpagina's
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dit boek vindt ik zelf heel bijzonder. Omdat het geschreven is door de moestuinier Andi Clevely, die zo ontzettend veel af weet van kruiden. En door Terence Conran, een hele beroemde restaurateur in Londen. Zij hebben samen met Jeremy Lee (die verantwoordelijk is voor de overheerlijke recepten) dit boek geschreven.

Terence Conran heeft voor zijn restaurants in Londen een eigen moestuin aangelegd, waar hij dagelijks groente, fruit en kruiden uithaalt voor zijn restaurants. Hij beschrijft en bewijst in dit boek hoe je van het kleinst beschikbare plekje (denk aan je piepkleine tuin, balkon of dakterras) een goeie moestuin kan maken. Hij behandelt allerlei groenten en fruit. En legt samen met Andi Clevely uit hoe je ze teelt en waar je ze in kan verwerken. Ze beschrijven ook hoe je een mooie en grote moestuin aan kan leggen. En waar je het beste bepaalde planten kan kweken en neerzetten.

Het is een overzichtelijk boek wat onzettend makkelijk leest en geweldig is te gebruiken als naslag werk. Het gaat voornamelijk over het gebruik en de teeltwijze. En daarnaast zijn er diverse recepten bij vermeld. Het is dus geen kookboek, maar een goed boek dat heel goed uitlegt hoe je een goede moes en kruidentuin kan aan leggen op elke plek.

Het is echt een boek voor mensen die van verse produkten houden en het leuk vinden om zelf te telen en te koken.

 

 
2006-2007   © Magischeboeken.nl