Eko Eko

Een halve eeuw wicca

Home
 
Back
 
Auteur: Jan de Zutter
ISBN : 90-5240-733-9
 
Onderwerpen:
 

Agenda 

Astrologie
Auteurs
Divinatie
Dromen
Elfen
Engelen
Godinnen
Heksen
Kookboeken
Kruiden
De Maan
Magie
Mandala's
Meditatie
Mythologie
Sjamanisme
Stenen
Symbolen
Tarot
Wierook
 
Engelse boeken
Startpagina's
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

In 1954, een halve eeuw geleden, verscheen in Groot-Brittannië het boek Witchcraft Today. Daarin beschreef de Brit Gerald Gardner de ontdekking van een oeroude heidense heksenreligie. Volgens hem was het voorchristelijke geloof van deze heksen bewaard gebleven in één coven -een groep- die actief was in een woud in het zuiden van Engeland. Nu, vijftig jaar later, bekennen wereldwijd zo'n drie miljoen mensen zich tot de moderne hekserij. In de VS is het de snelst groeiende religie en ook in Vlaanderen en Nederland neemt het aantal actieve heksencovens toe.
Tien jaar geleden schreef Jan de Zutter De Schaduw van de Maan, een boek over de opkomst van wicca in onze contreien. Naar aanleiding van een halve eeuw wicca werd dit geactualiseerd en fors uitgebreid met nieuwe gegevens en extra hoofdstukken. Het resultaat is Eko, Eko: het ultieme standaardwerk over de moderne hekserij, met unieke kleurenfoto's uit het privé archief van de auteur. De titel verwijst naar de aanhef van een lied dat tijdens heksenbijeenkomsten door wicca's wordt gezongen:

Eko Eko Azarak
Eko Eko Zamilac
Eko Eko Karnayna
Eko Eko Aradia

Jan de Zutter (°1962) is publicist en kenner van het moderne heidendom. Hij publiceerde eerder bij Houtekiet De Schaduw van de Maan, ABraCadabra, een lexicon over de moderne hekserij, en Heidenen voor het Blok, over rechts-extremistische stromingen bij heidense religies.

 
2006-2007   © Magischeboeken.nl