De Keltische Maankalender in het Zonnejaar
Home
 
Back
 
Auteur: Ko Lankester
ISBN : 90-74358-06-3
 
Onderwerpen:
 

Agenda 

Astrologie
Auteurs
Divinatie
Dromen
Elfen
Engelen
Godinnen
Heksen
Kookboeken
Kruiden
De Maan
Magie
Mandala's
Meditatie
Mythologie
Sjamanisme
Stenen
Symbolen
Tarot
Wierook
 
 
Startpagina's
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De Keltische Maankalender in het Zonnejaar beschrijft de verschillende maankalenders die erin het verleden zijn geweest en gaat met name in op de Keltische kalender en de rijkdom aan verhalen, folklore en gebruiken die er in het verleden rond elke maan bestonden. Ko Lankester (1947) reconstrueert de magische wereld vam de voorchristelijke beschavingen, waarin de natuur een weerspiegeling was van de machtige en mysterieuze godenwereld. Hij koppelt daarbij een grote kennis van zaken aan persoonlijke betrokkenheid. Samen met zijn vrouw Joke die het hoofdstuk over het maken van wijnen brood schreef, leidt hij een groep waarin de traditionele heidense zaai- en oogstfeesten en de volle manen worden gevierd.

De laatste jaren voelen steeds meer mensen zich aangetrokken tot wat wel de Oude Religie wordt genoemd en vele tientallen boeken zijn inmiddels verschenen over de traiditionele Jaarfeesten, maar over de maankalender en het verband met het Keltische boomalfabet is nog niet eerder een zodiepgaande studie als deze verschenen.

Wetenschappelijk verantwoord en tegelijk zeer boeiend en gemakkelijk leesbaar geschreven is dit boek een aanrader voor iedereen die belangstelling voor de wortels van onze beschaving heeft.

 

 
2006-2007   © Magischeboeken.nl