Uit naam van de Godin

Een oproep tot (innerlijke) emancipatie

Home
 
Back
 
Auteur: Redactie Heleen Crul
ISBN : 90-257-1931-7
 
Onderwerpen:
 

Agenda 

Astrologie
Auteurs
Divinatie
Dromen
Elfen
Engelen
Godinnen
Heksen
Kookboeken
Kruiden
De Maan
Magie
Mandala's
Meditatie
Mythologie
Sjamanisme
Stenen
Symbolen
Tarot
Wierook
 
 
Startpagina's
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Godinnen en mythische vrouwen geven de tekort gedane dochters van Eva het zicht terug op een verloren erfdeel aan creatieve vermogens en intellectuele kwaliteiten, evenals een totaal andere visie op de vrouwelijke natuur. Als zodanig is de 'Godin'in haar vele verschijningsvormen, haar rijke symboliek en fascinerende mythologie een beeld van bemoediging en een bron van kracht voor vrouwen. Maar Zij heeft ook mannen wat te zeggen, want in wezen roept Zij mensen op zich te bevrijden van hun persoonlijke en maatschappelijke onderdrukking en zo tot zelfverwezelijking te komen.

De terugkeer van de Godin in ons bewustzijn werkt concreet door in onze westerse maatschappij. Zij is de bezielende impuls achter het nieuwe levensgevoel dat zich sinds de jaren zestig ontwikkelt en tot uiting komt in feminisme en democratisering, milieu- en vredesbeweging, de aandacht voor een meer natuurlijke manier van geboren worden, leven en sterven, de bevrijdingstheologie en de groeiende belangstelling voor parapsycholische en spirituele betekenis van 'De vrouw met de duizende namen' tegen de achtergrond van verschillende culturen en tijdperken.

Het bevat bijdragen van: Christine Quispel, Willemien Manschot, Apolonia van Leeuwen, Marie-Elisabeth Maréchal, Helma Vermeulen-Kool, Rufus Camphausen, Sophia van 't Ende, Gilles Quispel, Nina Schuilwerve, Wilhelmina Keyserling en Heleen Crul.

 

 
2006-2007   © Magischeboeken.nl