Westerse astrologie en Oosterse geneeskunde
De horoscoop als wegwijzer naar een gezond leven
Home
 
Back
 
Auteur: Jonathan Clogstoun-Willmott
ISBN : 90-215-1311-0
 
Onderwerpen:
 

Agenda 

Astrologie
Auteurs
Divinatie
Dromen
Elfen
Engelen
Godinnen
Heksen
Kookboeken
Kruiden
De Maan
Magie
Mandala's
Meditatie
Mythologie
Sjamanisme
Stenen
Symbolen
Tarot
Wierook
 
 
Startpagina's
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De Westerse astrologie tracht het menselijk karakter te doorgronden aan de hand van de geboortehoroscoop, opdat de persoonlijke aanleg van het individu optimaal kan worden benut.
Hetzelfde uitgangspunt vinden we terug in de Oosterse geneeskunde, die ervan uitgaat dat ziekte het gevolg is van een aanleg en leefgewoonten. Door voorkennis van een bepaalde zwakte kan ziekte worden voorkomen.

Afgezien van de 'aangeboren' factoren houdt de Oosterse geneeskunde ook rekening met invloeden van buitenaf, zoals weersomstandigheden, epidemieën, eetgewoonten, ongelukken of vergiftiging. Ook in dat opzicht kan de Westerse astrologie als ondersteuning dienen, aan de hand van progressies en transits die mogelijk vatbaarheid weergeven.

Jonathan Clogstoun-Willmott benut zijn unieke kennis op beide gebieden om de overeenkomsten aan te tonen tussen de Westerse astrologie en de Oosterse geneeswijze, en dieper in te gaan op de fascinerende mogelijkheden die door de combinatie van deze twee eeuwenoude filosofieën geboden worden.

 

 
2006-2007   © Magischeboeken.nl